FORGOT YOUR DETAILS?

Domein

Waar moet ik op letten!

Waar moet ik op letten als ik een domeinnaam registreer?

Om u op weg te helpen de perfecte domeinnaam te kiezen,  treft u onderstaand een aantal bruikbare tips die u kunnen helpen om de juiste domeinnaam te vinden die bij u of uw bedrijf  past.

Tarieven Domeinnamen

Extensie Tarief 1e jaar Normaal tarief per jaar
.nl € 6 € 12,60
.be € 6 € 12,60
.com € 12,50 € 16,90
.eu € 12,50 € 22,90
.net € 12,50 € 16,90
.org € 12,50 € 16,90
.info € 12,50 € 16,90

In combinatie met een hostingpakket is het 2e jaar de domeinnaam gratis!
Na het eerste jaar zijn de normale tarieven van toepassing.

Opzeggen van de domeinnaam dient één maand voor het verstrijken van het jaar plaats te vinden.

Heeft u een Nederlands georiënteerd bedrijf dan is de voorkeur natuurlijk een .nl extentie. Deze extentie is speciaal voor Nederland en ligt dan ook het meest voor de hand. Is uw onderneming buitenlands georiënteerd dan is .com de beste keuze, vervolgens .eu.  Elk land heeft zijn eigen extentie, dus de keuze van uw extentie is afhankelijk van uw doelgroep.

Als je eenmaal de perfecte domeinnaam hebt gevonden (bijvoorbeeld eindigend op .nl) is het niet onverstandig om ook de andere beschikbare extensies mee te pakken en deze door te linken naar je hoofddomeinnaam. Zo komen ook de .com, .eu, .be en eventuele andere extensies ook uit op je website. Het later claimen van andere extenties kan problemen geven als je website populair wordt. Eventuele concurenten varen dan mee op jouw succes.

Als je deze extensies allen laat doorlinken naar je hoofd domeinnaam, dan heeft dat twee voordelen: als bezoekers je domeinnaam invoeren met een “verkeerde” extensie, dan komen ze alsnog op je website terecht. Op die manier kunnen ze je bezoekers niet misleiden en verlies je geen bezoekersverkeer naar je website.

Een korte domeinnaam is vaak makkelijk te onthouden, sneller te typen én dus sneller te vinden. Bij voorbeeld www.albertheijn.nl of www.ah.nl, helaas zijn korte domeinnamen tegenwoordig erg schaars.

Iets anders waar je over na kunt denken bij het kiezen van een domeinnaam is of je voor de enkelvoudsvorm of meervoudsvorm gaat. Stel je verkoopt fietslampen, klinkt dan www.fietslamp.nl of www.fietslampen.nl beter?

Het beste is om beide domeinnamen vast te leggen als deze vrij zijn en dan de minder goed klinkende domeinnaam door te linken naar de beter klinkende. Of meervoud of enkelvoud beter is, ligt helemaal aan het domein zelf. Door ze beide te claimen, voorkom je in elk geval dat je concurrent er met de andere vorm vandoor gaat.

Vijftien jaar geleden wist niemand wie of wat een “Google” was, maar nu is Google.com (en alle andere extensies ervan) een bijzonder waardevolle domeinnaam die zeer duidelijk als merk gepositioneerd wordt. Laat je niet hierin meeslepen door al te gekke domeinnamen te verzinnen, maar een goede domeinnaam die ook geschikt is om je website als merk mee te positioneren, kan zeker bijdragen aan het succes van je website.

Indien mogelijk probeer dan het koppelteken – te vermijden. Bezoekers weten vaak niet waar de streepjes in een domeinnaam precies stonden of dat deze er überhaupt wel in voor kwamen. Een domeinnaam met een koppelteken is in de regel moeilijk te onthouden en verwarrend.

Indien mogelijk probeer dan het koppelteken – te vermijden. Bezoekers weten vaak niet waar de streepjes in een domeinnaam precies stonden of dat deze er überhaupt wel in voor kwamen. Een domeinnaam met een koppelteken is in de regel moeilijk te onthouden en verwarrend.

Hoe unieker een domeinnaam is, hoe eenvoudiger het is om hem te onthouden. Blijf binnen de grenzen van de andere regels als je op zoek gaat naar een unieke domeinnaam, maar als je slim bent en het voor elkaar krijgt om een unieke domeinnaam te vinden, dan kun je daar nog jaren profijt van hebben.

Verlopen domeinnamen zijn domeinen waarvan de status nog maar net is gewijzigd van geregistreerd naar ongeregistreerd. Oftewel: deze domeinnamen zijn net weer vrijgekomen. Vaak is dit het geval als een bedrijf failliet gaat, iemand de registratiekosten niet meer kan betalen of simpelweg als iemand vergeet om de registratie van zijn domeinnaam te verlengen. Als dit gebeurt, verloopt een bestaande domeinnaam en wordt hij weer ter beschikking gesteld aan het grote publiek.

Domein

aanvragen

Vul in onderstaande "checkbox" de gewenste domeinnaam in. Zet achter de domeinnaam de gewenste extensie bijvoorbeeld "orangewebdesign.nl".  Indien beschikbaar klik op de button "bestel nu".

Domein

verhuizen

Vul onderstaande formulier in wanneer u de domeinnaam al in het bezit heeft en wilt verhuizen.

TOP